2011. március 15., kedd

Töprengések

Egyébként, mélyen elgondolkodtató, megrendítő és egészen ijesztő, hogy ugyanazon, jól körülhatárolható és viszonylag szűk réteg -  valami rejtélyes oknál fogva -  működésük megkezdésének hajnalán képes volt évszázadokkal előremenőleg ilyen precizitással és részletességgel megtervezni az európai, majd a világpolitika eseményeinek alakulását, a világot formáló eseményeket, az államok struktúrájának, pénzügyeinek, gazdaságának működését, a háborúkat, az összeesküvések bonyolult, de mérnöki pontossággal kitervelt hálózatát, a különböző eszmék és áramlatok létrejöttének és elterjesztésétnek menetét vagyis az emberiség történelmének folyását.

Vajon honnét forráshozhat ezen rettenetes, ilyen hosszú időket is magába foglaló előrelátásuk, az évszázadokon átívelő tökéletes, megszakítatlan együttműködésük képessége? Egy példát említve tevékenykedésük összefüggű láncolatából: honnét tudhatták évszázadokkal korábban, hogy miképpen kell az államok gazdaságát és pénzügyi rendszereit hatásuk alá vonniuk és alakítani,uk hogy aztán később, mondjuk 1929-ben, kirobbanhasson az I. gazdasági világválság, mely majd a II. világháború katalizátoraként fog szolgálni, melynek szintén eltervezett kimenetele a létrehozandó Izrael állam megalakulását fogja szolgálni, eredeményezni? Miképpen voltak képesek nemcsak előre kikövetkeztetni, hanem megvalósítani is, hogy a XVII-XVIII. században, egészen pontosan, milyen pusztító és bomlasztó áramlatokat kel létrehozniuk és elterjeszteniük, melyek majd, egy fokozatos fejlődés során marxizmussá, leninizmussá, szocializmussá alakulva, a megtervezett ideológiák  alapján álló kommunista hatalmak létrejöttét fogják eredményezni a XX. század elején? Milyen példátlanul összehangolt, generációkon és évszázadokon, államokon, régiókon, dinasztiákon, téren és időn felülkerekedő, töretlen és zavartalan együttműködést feltételez ez! Honnét tudták előre, hogy előbb létre kell hozniuk a protestantizmust, hogy az, az európai királyságokon belül ellentéteket és háborúkat eredményezve, fellazítsa a monarchikus berendezkedések zárt és erős rendszerét, mely majd további mesterkedésük alapját fogja jelenteni? Ki mondhatta meg, hogy mindezekhez a középkori ember- és világképet leromboló reneszánsz és humanista eszméket kell az emberek tudatába, ill. a kultúra minden ágába, a zeneművészetbe, építészetbe, festészetbe, irodalomba belecsepegtetni?

Kicsoda, vagy micsoda lehet az, mely ezen hosszú és folyamatos mesterkedéseket egy szálra fűzte fel és következetes, összefüggű rendszerbe integrálta? Hogyan volt képes az egész világ maradéktalanul beállni az ő akaratuknak és terveiknek megfelelően? Íme, így jutottunk el idáig: minden és mindenki az ő irányításuk alatt létezik. Mindenről tudnak, mindent látnak és hallanak, semmi sem jöhet létre, működhet, változhat, vagy semmisülhet meg az ő akaratuk és hozzájárulásuk nélkül. A világ legapróbb eseményeiről, rezdüléseiről is rendre tudomást szereznek. Minden és mindenki az ő bábjuk és játékszerük lett. Nincsen ellenállás, és nincsen kitörés!

A világfelforgató eszmék, áramlatok fejlődési állomásai és főbb eseményei - vázlatosan és leegyszerűsítve - a következők:
  • Reneszánsz és humanizmus
  • Protestantizmus a "nagy események" előestéjén. A középkori monarchiák fellazításának első lépése.
  • Felvilágosodás és racionalizmus, a szabadkőműves páholyok és más titkos társaságok (pl. Illuminátusok) kialakulása és elterjedése
  • Liberalizmus, marxizmus, szocializmus, kapitalizmus. Pozitivizmus, ipari forradalom (villamos energia és robbanómotor a modernizáció és az élővilág tudatos megkárosításának szolgálatában). Az I. világháború: utolsó, kétségbeesett kísérlet a közelgő új világrend megakadályozására.
  • A fentiek gyakorlati megvalósulása: Szocialista Forradalom, monarchiák felszámolása, leninizmus, sztálinizmus vs. kapitalista berendezkedés, kapitalista államok, liberális parlamentalizmus (nagyrészt köztársaságok). Anarchizmus és avantgarde (a maga irányzataival). Feminizmus. Új áltudományok (szociológia, pszichológia) a hamis propaganda és a tömegek gondolkodásának, világképének alakításáért, átformálásáért (hamis antropológia).
  • I. gazdasági világválság ("mesterséges"). A két, látszólag szembenálló forma ütköz(tet)ése először a II. világháború, majd az ún. hidegháború (valójában egypólusú, de kétoldalú cionizmus) formájában. A fasiszta-nemzeti szocialista rendszerek harmadik utat képeztek, de sikerült a globális háború szolgálatába állítani azokat. Utóbbi rendszerek később felmorzsolódtak a cionizmus előbbi két formájának vasökle által. A mindenkori cél a háború öncélú fenntartása (lásd. Orwell). Izrael állam létrejötte.
  • "Kulturális" forradalmak kora, diáklázadások, hippimozgalom, "beat-korszak", neo-feminizmus.
  •  A szocialista rendszerek "összeomlása" (valójában egy rejtélyes átalakulás egy ennél is rosszabb világrendbe). Átmeneti idő. A libero-kapitalizmus egyeduralma. Az információs korszak (komputerizáció és internet). Totális, összevont nyilvántartó- és megfigyelőrendszer kialakításának kísérlete, a privátszféra felszámolásának megkezdése."Konzumtársadalom", emberidegen és tébolyodott posztmodernizmus az élet minden szegmensében: építészet, művészetek (zene, film, színház, festészet, irodalom, stb.), filozófia, tudomány és technika, közélet és politikai élet, stb. Vallási szinkretizmus és multi-kulturalizmus a teljes uniformizáció (globalizmus) szolgálatában. II. gazdasági világválság (szintén mesterséges indukció). Gazdasági-pénzügyi paradigmaváltás. "Arab tavasz".
A legfontosabb végkövetkeztetés: minden felforgató, világhódító eszme valójában ugyanannak a dolognak különböző oldala. E dolog felismerése és megnevezése saját, egyéni lelkiismeretünk feladata.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése