2011. április 27., szerda

Síkmértanba zárt szimbólumok

Rejtélyes jelkép (Kattints!)



Vajon mit ábrázolhat? Mit üzenhet e rejtélyes szimbolika? Csaknem megfejthetetlennek tűnik. Igen nagy szükség volna egy szakavatott, s eme témában kiművelt elme megvilágító elemzésére!

Mindenesetre, annyi azért nyilvánvaló, hogy a külső háromszög és a vele közös alapon nyugvú belső háromszög két-két szára által bezárt Φ és Π szögek betűjelei a két nevezetes arányszámot jelölik. A "Φ"-betű a geometriából ismert aranymetszés együtthatóját jelöli. (Ugyanis, az aranymetszés során az egészet két különböző nagyságú részre osztjuk oly módon, hogy a nagyobbik résznek és a kisebbik résznek hányadosa megegyezzen az egész és a nagyobbik rész hányadosával. Éppen e hányadost szokás tehát "Φ"-vel jelölni.) A még többek által ismert, ugyancsak a geometriából származó "Π" tényező pedig egyszerűen a tetszőleges sugarú kör kerületének és átmérőjének hányadosát jelenti.

Megoldási kísérletet jelenthet, ha elosztjuk "Π"-t ,"Φ"-vel. Ekkor ugyanis, ha a műveletet kellően sok tizedesjeggyel végezzük, akkor  éppen 1,941611-et kapuk. A karakterek megfelelő tagolásával ez könnyen jelölhet akár még egy dátumot is, mégpedig 1941. VI. 11-ét. Ha ez így van, akkor a kérdés már csak az volna, hogy e dátum miért volna számukra olyan nagy jelentőségű? Talán éppen valami közelgő eseménynek fontos állomása lehetett ez: akár a december 7-i U.S.A.-önmerénylet előkészítésének, és az ezt követő II. világháborús agressziónak a szabadkőműves szuperhatalom részéről, mely egyik legmeghatározóbb kulcsmozzanata volt a szabadkőműves-illuminátus világuralom XX. századi kiépítésének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése